Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2017

Το ιστορικό ενός "θαύματος"

Σημειώνω το ιστορικό του "θαύματος" της διάσωσης της κ. Βασιλικής Πλεξίδα εδώ, γιατί η εξέλιξή του παρουσιάζει ενδιαφέρον, καθώς με το πέρασμα του χρόνου, προστίθενται νέες λεπτομέρειες.

Στις 19 Απριλίου 2017, ένα στρατιωτικό ελικόπτερο συνετρίβη στην Ελασσόνα. Από την πτώση σκοτώθηκαν ακαριαία τέσσερις από τους πέντε επιβαίνοντες. Η αρχιλοχίας Βασιλική Πλεξίδα σώθηκε "ως εκ θαύματος". Ουσιαστικά το κάθισμά της εκτινάχθηκε εκτός ελικοπτέρου μαζί με την ίδια, σώζοντάς την από τα συντρίμμια.

Αρχικά (δημοσίευμα 20 Απριλίου 2017) η κ. Πλεξίδα είπε ότι έχασε τις αισθήσεις της, και ώρα μετά που τις ξαναβρήκε, ήταν σαν να ξυπνά από εφιάλτη με πόνους στο σώμα.

Αρχές Μαΐου 2017 κυκλοφόρησε ένα δημοσίευμα το οποίο μιλούσε για εμφάνιση και επανεμφάνιση της Παναγίας στην κ. Πλεξίδα, και για το θαύμα της διάσωσής της με πολλές λεπτομέρειες. Κάποιες από αυτές όπως ο αριθμός των 1.200 πιρτσινιών που κρατούν το κάθισμα, διαψεύσιμες.

8 Μαϊου, η κ. Πλεξίδα με post της στο Facebook, επικύρωσε τα όσα λέγονταν στο δημοσίευμα, διορθώνοντας μάλιστα μια παράξενη λεπτομέρεια. (η ενορατική μοναχή της ιστορίας δεν είπε ότι "σκοτώθηκαν οι υπόλοιποι", αλλά ότι "δεν ήξερε τι θα γίνει με αυτούς")
Edit 20/4/2018: Το ποστ στο facebook δεν υπάρχει πλέον. Αφήνω εδώ archived δημοσίευμα που κάνει αναφορά στο εν λόγω post αυτολεξεί.

13 Ιουλίου 2017 πήγε στο μοναστήρι της Παναγίας Ακρωτηριανής που αναφερόταν στο δημοσίευμα για προσκύνημα και επανέλαβε τις λεπτομέρειες του "θαύματος" που περιγράφηκαν στο δημοσίευμα του Μαΐου. Παρών ήταν ο Υπ. Άμυνας Πάνος Καμένος, τα ΜΜΕ και πολύς κόσμος.
Περιγραφή του θαύματος υπάρχει και εδώ: σε σελίδα Γ.Ο.Χ. με νέες λεπτομέρειες για διάφορες φάσεις του.

ΕΝΘΕΤΟ: Το θαύμα δημιούργησε αντιμαχίες παλαιού και νέου ημερολογίου, καθώς το μοναστήρι της Παναγίας Ακρωτηριανής, είναι παλιοημερολογίτικο.

Αρχές Νοεμβρίου 2017, σε ομιλία της, προσέθεσε δύο νέα στοιχεία. Η Παναγία της είπε "Θέλω να κηρύττεις το θαύμα το οποίο σου έγινε, για να δυναμώσει η πίστη όλων για τα έσχατα γεγονότα τα οποία έρχονται". (Πάλι/πάντα στις εσχατιές των καιρών είμαστε)
Μάθαμε επίσης ότι ένας γιατρός της είπε πως όταν την έφεραν στο νοσοκομείο, μύριζε μύρο.  (Δεν ξέρουμε ποιος γιατρός, δεν το μύρισε κανένας άλλος και περίμενε 8 μήνες για να της το πει).

Στις 17 Δεκεμβρίου 2017, είδαμε σε εκπομπή του Star να λέει κι άλλες λεπτομέρειες σε ομιλία της, όπως ότι η Παναγία την κρατούσε όπως ακριβώς κρατάει τον Χριστό στην εικόνα της Παναγίας Ακρωτηριανής, ότι ξήλωσε το πάτωμα μαζί με τα 1.200 περτσίνια κλπ.

Στις 19 Απριλίου του 2018 επέστρεψε στον τόπο του ατυχήματος με αφορμή το κλείσιμο ενός έτους, σε μνημείο που έστησε εκεί ευχαριστώντας την Παναγία για το θαύμα που "της έγινε". Επάνω στο μνημείο υπάρχει κείμενο που γράψει ακριβώς αυτό.
Στο άρθρο διαβάζουμε νέα στοιχεία για το πώς της μιλούσε η Παναγία όσο περίμενε βοήθεια. Θυμίζω ότι αρχικά είπε πώς έχασε τις αισθήσεις της και ξύπνησε με πόνους, σαν από εφιάλτη.
Βίντεο από το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ, με αρκετές δηλώσεις της κ. Πλεξίδα.
Κάνει σχετικό ποστ στο facebook. Με την ευκαιρία, βλέπω (20/4/2018) ότι έχει σβήσει όλα τα προηγούμενα ποστ που αφορούσαν συμμετοχές σε διαγωνισμούς της Φαίης Σκορδά, της Ελένης Μενεγάκη και άλλων life style εκπομπών. Δημόσια, είναι πλέον ορατά, ένα ποστ φωτογραφία με τον σύζυγό της από το 2016, ένα ποστ για την Παναγία Ακρωτηριανή, και το ποστ με την επίσκεψη στο μνημείο που έστησε εκεί που έπεσε.
Να επισημάνω κάτι τεχνικό. Τα καθίσματα των Huey δεν είναι περτσινωμένα στο πάτωμα. Αντιθέτως θα έλεγα, βγαίνουν σχετικά εύκολα προκειμένου να αλλάζει η σύνθεση στο πίσω μέρος του ελικοπτέρου ανάλογα με την περίπτωση.



Στις 23 Φεβρουαρίου 2020, είδα αυτό το βίντεο https://www.facebook.com/adogmatistakwlopaida/videos/1117642588612036/

Εδώ μας λέει νέα στοιχεία, μεταξύ των οποίων ότι πριν πετάξει είχε πάρει την ευλογίας της ηγουμένης Ανθοδόχης, που της είπε να έχει μαζί της όλα τα πνευματικά όπλα τα οποία είχαν πει.
Είχε λοιπόν μαζί της,
το Άγιο Τετραβάγγελο
την Αγία επιστολή του Ιησού Χριστού,
το λαδάκι από τη θαυματουργή καντήλα
τον Αγιασμό της Ναζαρέτ
την εικόνα της Παναγίας της Ακρωτηριανής Σεραφιώτισας της θεραπεύτριας
και το εικονάκι της γερόντισσας Ανθούσας της Μακαριστής.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου