Κυριακή 10 Δεκεμβρίου 2017

Το "YOLO" πιστών και άπιστων

Θυμάμαι φίλο να διηγείται πώς σε επίσκεψή του στο Άγιο Όρος, βρέθηκε σε φορτηγάκι που οδηγούσε μοναχός σε επικίνδυνο δρόμο δίπλα σε γκρεμό, με το ένα χέρι έξω από το παράθυρο.
Ο φίλος του είπε, "γέροντα, εσύ τα έχεις λυμένα με τον Θεό, εξομολογήθηκες και κοινώνησες χθες, εμείς όχι ακόμη".
Σε αντίστοιχη προσωπική εμπειρία, χρειάστηκε να μεταφέρω με το αυτοκίνητο συγγενή ιερέα στο αεροδρόμιο. Επειδή είχε αργήσει και θα έχανε την πτήση του, έτρεχα στον δρόμο θεωρώντας ότι "έχω μέσο" και ο Θεός μας προστατεύει.

Άνθρωποι ζωσμένοι εκρηκτικά, ανατινάζονται για την πίστη τους παίρνοντας μαζί και άλλους ανθρώπους, με την βεβαιότητα ότι οι ίδιοι θα πάνε στον Παράδεισο, και τα άπιστα θύματα στην Κόλαση, όπως τους αξίζει.

 Η πίστη στην μετά θάνατον ζωή, μπορεί να σε κάνει από ριψοκίνδυνο έως αδιάφορο για τη ζωή, ειδικά όταν θεωρείς ότι σε προστατεύει ή σε οδηγεί  ο Θεός σου. Εξάλλου για πολλές θρησκείες η ζωή εδώ είναι "πέρασμα", "μεταβατικό στάδιο". Δεν έχει άλλη αξία πέρα από την προετοιμασία για το μετά.

YOLO. You Only Live Once. Ζεις Μόνο Μια Φορά. Κάνε την να αξίζει. Άσε πίσω σου κάτι για τους επόμενους, ή τουλάχιστον μην καταστρέφεις ό,τι βρήκες από τους προηγούμενους.
Ζήσε τη ζωή σου, διασκέδασέ την, μην την βάζεις όμως σε κίνδυνο χωρίς λόγο.
Αυτή είναι, δεν έχεις άλλη...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου